obchodnik

Tituly autora Alena Damijo

Sledovat autora

Alena Damijo(*1979)

Pokřtěna a odkojena Otavou, vysokoškolsky vzdělaná Moravou. Už od dětství milovala knížky a nesnášela matematiku a cizí jazyky, a tak vystudovala na FF UP český jazyk a literaturu.
Hned poté odjela v roce 2002 před původně plánovanou výukou bohemistiky na ruské univerzitě do Londýna; roční aupairský pobyt se však protáhl na patnáct let a obohatil se o jednoho manžela, dvě holčičky, tři zlaté rybičky, nespočet cizojazyčných přátel a v neposlední řadě i učitelský postgraduál se specializací na první stupeň.

Autorka teď dříve pohrdanou angličtinu nejen učí a miluje, ještě navíc v londýnské základní škole kraluje – působí ve vedení školy, koordinuje několik předmětů, organizuje kulturní a společenské akce a je okresním poradcem pro vzdělávání žáků mladšího věku.

Lásku k dříve vystudované češtině pěstuje už jen u dětí vlastních a po večerech ji spřádá do veselých fejetonů o životě za Malou louží. Anglické listí aneb Coolturní šok je její knižní prvotina, ale se psaním má bohaté zkušenosti jak z blogů, tak ze strhujících scénářů ke školním hrám, při nichž nezůstává jediné oko suché.

Zobrazuji položky: 1 až 3 z 3
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80