Knižní web

Tituly autora Sylvain Neuvel

Sledovat autora

Sylvain Neuvel

Quebecký rodák Sylvain Neuvel vystřídal řadu povolání. Byl novinářem, dekontaminoval půdu, prodával zmrzlinu v Kalifornii a podomně obchodoval s nábytkem po celé Kanadě. Vystudoval Montrealskou univerzitu, na Chicagské univerzitě získal titul Ph.D. z lingvistiky. Učil v Indii a pracoval jako softwarový inženýr v Montrealu. Je certifikovaný překladatel, i když sám si přál stát se kosmonautem. Rád kutí a je tak trochu posedlý Halloweenem.
Nápad napsat Spící obry dostal ve chvíli, kdy ho jeho syn požádal, aby mu sestrojil hračku-robota a Sylvain k tomu chtěl připojit příběh, jak roboti vznikli. Knihu v roce 2014 rozeslal literárním agenturám a obdržel padesát odmítnutí. Jedna kopie se však dostala do redakce prestižního časopisu Kirkus Review a následný nadšený článek v něm vyvolal o jeho titul velký zájem – Spící obři vycházejí ve 14 jazycích a čtenáři na goodreads.com je vybrali mezi šestici nejlepších knih roku 2016 v žánru sci-fi.
Spící obři jsou první částí plánované trilogie. Práva na filmové zpracování příběhu zakoupila společnost Sony Pictures. Sylvain pracuje na pokračování a v mezidobí sestavuje repliku R2-D2.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.