literární kavárna

Tituly autora Karel Vágner

Sledovat autora

Karel Vágner

Karel Vágner (* 1942) je český hudebník, hudební producent, skladatel, zpěvák a podnikatel. V mládí se věnoval atletice, ale jeho sportovní kariéru ukončil úraz. Poté se obrátil k hudbě, absolvoval kontrabasové oddělení Státní konzervatoře a začal se hudbě věnovat profesionálně.
Hrál ve skupinách jako Greenhorns, Sodoma gomora a Hroši Jana Spáleného a poté se dostal do legendárního Orchestru Karla Duby. V roce 1968 byl s touto skupinou na turné v Mongolsku, kde většina kapely tragicky zahynula při autobusové nehodě.
Na přelomu let 1968/69 působil v divadle Semafor v souboru Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého. V závěru roku 1969 a počátkem roku 1970 angažmá v americkém muzikálu Hair. Po návratu angažmá v tanečním orchestru Československého rozhlasu Josefa Vobruby a v orchestru Karla Vlacha.
Poté se stal kapelníkem a začal spolupracovat například s Evou Pilarovou, Hanou Zagorovou, s Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem nebo s kytaristou Lubomírem Brabcem. Složil desítky hitů. Na filmové hudbě nejvíce spolupracoval s režisérem Zdeňkem Troškou (Bota jménem Melichar, trilogie Slunce, seno... a tři díly filmu Babovřesky).
Je zakladatelem hudebního vydavatelství Multisonic a majitelem nahrávacího studia.
Je otcem šesti dětí.

Zobrazuji položky: 1 až 3 z 3
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80