Tituly autora Paula Hawkins

Sledovat autora

Paula Hawkins

PAULA HAWKINS se narodila a vyrůstala v Zimbabwe, než se v roce 1989 přestěhovala do Londýna, kde žije dodnes. Patnáct let se věnovala novinařině, posléze pracovala na volné noze pro různá nakladatelství.
Její prvotina Dívka ve vlaku (The Girl on the Train) z roku 2015 se stala doslova literární senzací, když ji kritika přirovnávala ke Zmizelé či dílům Alfreda Hitchcocka. Ve Velké Británii se román ihned po vydání vyhoupl na 1. místo v žebříčku bestsellerů (v kategorii „hardcover“), aby se zde udržel následujících 20 týdnů, což se doposud žádné jiné knize nepovedlo, a stal se nejrychleji se prodávajícím debutem v Británii všech dob.
V USA, kde deník USA Today román vyhlásil za „Nejočekávanější knihu roku 2015“, se situace opakovala, když Dívka ve vlaku strávila na 1. místě nejprestižnějšího žebříčku The New York Times Bestsellers následujících 13 týdnů (celkově se pak v žebříčku držel rekordních 79 týdnů) a je také nejrychleji se prodávajícím románem pro dospělé v historii. Do dnešního dne se knihy prodalo po celém světě na 20 milionů výtisků ve více než 40 jazycích a loni byl podle románu navíc do kin uveden znamenitě obsazený film s Emily Blunt v hlavní roli.

Foto © John Parkinson

Zobrazuji položky: 1 až 4 z 4
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80