Tituly autora Jojo Moyesová

Sledovat autora

Moyesová Jojo

Jojo Moyesová (nar. 1969) vystudovala na University of London žurnalistiku a novinařině se věnovala po deset let – pracovala pro britský deník The Independent a pobývala též v Hongkongu jako dopisovatelka listu Sunday Morning Post. V roce 2002 debutovala románem Schovej mě v dešti (Sheltering Rain), inspirovaným osudy jejích prarodičů, a od té doby je spisovatelkou na volné noze.
Je autorkou více než desítky románů, její parketou jsou především romantické příběhy, které se však vyhýbají tradičním žánrovým klišé a za nimiž se skrývá vážnější podtext. Jejích knih se prodalo na 50 milionů výtisků po celém světě a jsou překládány do 46 jazyků.
Jojo Moyesová je také jednou z mála autorek, která získala dvakrát prestižní britské ocenění Romantic Novel of The Year Award, která už od roku 1960 udílí The Romantic Novelists’ Association – v roce 2004 ho získala za Zakázané ovoce (česky 2018) a v roce 2011 za Poslední dopis od tvé lásky (2013). Největší čtenářské odezvy se však autorka dočkala s fenomenálním Než jsem tě poznala (2012, česky 2013), jenž se později dočkal i filmového zpracování a dvou pokračování.
Spisovatelka žije s manželem, novinářem Charlesem Arthurem, a jejich třemi dětmi na farmě v hrabství Essex. Je velkou milovnicí koní a také vášnivou jezdkyní.

Zobrazuji položky: 1 až 15 z 15
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80