Tituly autora Milan Hes

Sledovat autora

Mgr. Milan Hes, Ph.D. (*1976)

Milan je absolventem oborů dějepis a základy humanitní vzdělanosti (Pedagogická fakulta UJEP v Ústí nad Labem). Dále realizoval doktorský studijní program v oboru didaktika dějepisu (Ústav českých dějin FF UK v Praze).
Podílel se na několika didaktických projektech, jejichž výsledkem jsou metodické materiály pro studenty a učitele základních, středních i vysokých škol. Badatelsky se zabývá především regionálními dějinami Kladenska a Slánska v 19. a 20. století, vzájemným vztahem fenoménů dějin a paměti a také oborovou didaktikou dějepisu.Vyučuje na gymnáziu v Praze 4 a žije ve Slaném.
Je spoluautorem kolektivní monografie Kulturní a sociální skutečnost v dějezpytném myšlení (Ústí nad Labem: Albis International 1999). Od roku 2005 pravidelně publikuje v odborných a populárně-naučných časopisech. V říjnu 2012 vydal v Nakladatelství Epocha (Praha) knihu Čekání na smrt, pojednávající o rodinném táboře českých Židů v Osvětimi. V tomtéž nakladatelství mu vyšla publikace Dny strachu, jež je věnována problematice ukrývaných Židů na Slovensku v časech vlády Jozefa Tisa.

Zobrazuji položky: 1 až 5 z 5
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80