Knižní web

Tituly autora Gerald Durrell

Sledovat autora

Durrell Gerald

Gerald Durrell (1925–1995), britský přírodovědec a spisovatel, potěšil svými knížkami několik generací českých čtenářů. Je známý také díky svému úsilí o zlepšení životních podmínek divoce žijících zvířat.

Dětství prožil v Indii, ve Velké Británii a na řeckém ostrově Korfu, kde se začal zajímat o zoologii a chovat větší počet domácích mazlíčků. Po vypuknutí druhé světové války se rodina vrátila do Londýna. Durrell se tam živil jako prodavač v obchodě se zvířaty a většinu volného času trávil v zoologické zahradě. Později začal pracovat jako pomocný ošetřovatel v rezervaci zoologické společnosti, kde se k němu vůbec poprvé dostaly informace o tom, že některým zvířecím druhům hrozí vymření. Začal cestovat po světě a nakupoval zvířata pro evropské a americké zoologické zahrady, zejména taková, jimž hrozilo vymření. Ocitl se v tíživé finanční situaci a na popud svého bratra Lawrence, renomovaného spisovatele, začal psát knihy, jimiž by získal prostředky na pořádání dalších expedic. Jeho díla si získala takovou čtenářskou oblibu, že jich nakonec napsal třicet osm.
Se svou první ženou Jacqueline stál u zrodu televizního seriálu Dva v buši. V roce 1959 založil vlastní zoologickou zahradu na ostrově Jersey a později i společnost pro záchranu divoce žijících zvířat, jejíž vedení po jeho smrti převzala jeho druhá žena, americká zooložka Lee Wilson McGeorgeová.

Zobrazuji položky: 1 až 11 z 11
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80