Knižní web

Tituly autora Giles Sparrow

Sledovat autora

GILES SPARROW
se jako spisovatel specializuje především na astronomii a kosmonautiku. Je držitelem akademických titulů v oborech astronomie a vesmírné komunikace. Jako redaktor i autor se již patnáct let věnuje široké škále souvisejících témat od fyziky částic po geografii. Se zanícením sleduje nové události ve výzkumu vesmíru, píše o kosmické technice a historii vesmírných letů. Podílel se na vzniku celé řady knih, mezi něž patří Cosmos (česky pod názvem Kosmos, Slovart 2007) a The Way the Universe Works (česky pod názvem Jak funguje vesmír, Knižní klub 2005). BUZZ ALDRIN
se 20. července 1969 spolu se svým kolegou z posádky Apolla 11 Neilem Armstrongem navždy zapsal do historie, když se jim jako prvním lidem podařilo stanout na povrchu Měsíce. Tuto bezprecedentní událost sledovalo po celé zeměkouli největší množství televizních diváků v dosavadních dějinách.

Po svém návratu z Měsíce Buzz setrval v předních řadách osobností podílejících se na dalším vývoji pilotovaných letů v rámci kosmického výzkumu a přednášel na toto téma po celém světě. Sám je majitelem firmy zaměřené na konstrukci raket Starcraft Boosters, Inc. a vedle toho stojí v čele nadace ShareSpace Foundation, neziskové organizace zaměřené na kosmickou turistiku.
Buzz je autorem ilustrované knihy pro děti Reaching for the Moon (Dosažení Měsíce) a dvou románů: The Return (Návrat) a Encounter with Tiber (Setkání s Tiberem). Napsal rovněž vlastní životopis nazvaný Return to Earth (Návrat na Zemi).

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.