Knižní web

Tituly autora Dušková Vlasta, Čapek Jindra

Sledovat autora

Vlasta Dušková

Vlasta se narodila roku 1957 v Českém Krumlově. Pracuje jako laborantka v oblasti vodohospodářství a ve volném čase se věnuje literární tvorbě. Poezii píše většinu života. Do roku 2010 publikovala pod pseudonymem Alžběta Lída Tichá, nyní vydává knížky již pod svým skutečným jménem. Patří k zakládajícím členům Jihočeského klubu poezie, který vznikl po sametové revoluci roku 1989, a je aktivní členkou Jihočeského klubu Obce spisovatelů, který úzce spolupracuje s kolegy z Rakouska. Společně vydali tři antologie: Střídavě jasno / Hinter dem Niemandsland, Barevné kameny / Ein Dutzend bunter Steine a Vítr sedmi vůní / Ritalin Baby. Knihy vyšly současně v obou zemích. Svou poezii a prózu publikuje Vlasta Dušková pravidelně také v ročních antologiích. V poslední době její prózu vysílal Český rozhlas a vyšla i časopisecky. Vydala několik sbírek básní a povídek.

Jindra Čapek

Narodil se roku 1953 a je jedním z představitelů slavné tradice českých malířů a knižních ilustrátorů. Patří ke špičkovým středoevropským výtvarníkům a svým uměním si vysloužil věhlas i mimo rodný světadíl. Čapkovy knihy vyšly již ve 14 jazycích, jsou k dostání ve čtyřech světadílech a získaly mu četná ocenění.
V době studií se ve svém umění a řemesle zdokonaloval například v curyšské Škole uměleckých řemesel a Akademii v Karlsruhe. Čapek pracuje s malířským štětcem velmi delikátně, uplatňuje výraznou barevnost a výsledkem jsou působivá a osobitá vizuální sdělení. Jemnost jeho malby a důraz na detaily mají mnoho společného s uměním miniatur. Během svého uměleckého působení získal bezpočet národních a mezinárodních cen a je členem několika uměleckých komisí. Svá díla a knihy vystavuje po celém světě, včetně Madridu, Benátek, New Yorku, Tokia a Bostonu.
Jindra Čapek spolupracuje s mnoha významnými nakladatelstvími nejen v České republice, ale i ve Švýcarsku a Německu. Pro nakladatelství wissenmedia ilustroval řadu velmi úspěšných titulů, včetně souboru pohádek ve 24 svazcích, který obsahoval více než 1 300 pohádek z celého světa, a nového výboru z příběhů Tisíce a jedné noci. Pro nakladatelství Euromedia ilustroval knížku Pohádky brášky Králíka, kterou napsal Pavel Šrut.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.