obchodnik

Tituly autora Linda Olsson

Sledovat autora

Linda Olsson (*1948, Stockholm)

Vystudovala práva ve Stockholmu. Manželova práce ji zavedla do Afriky a Asie, v roce 1990 se s rodinou usadila v Aucklandu na Novém Zélandě. Teprve zde, na druhém konci světa, našla potřebný klid na psaní.
V roce 2005, ve svých sedmapadesáti letech, debutovala románem Let Me Sing You Gentle Songs, v němž se vrátila do domácího, švédského prostředí. Kniha vyšla ve více než dvaceti zemích a v roce 2006 byla nominována na nejlepší románovou prvotinu Britského společenství národů.
Ještě vetší ohlas – mimo jiné i nominaci na prestižní International Dublin Literary Award – Lindě Olsson přinesl druhý román Sonáta pro Miriam (Sonata till Miriam, 2008). Vykrystalizoval v něm autorčin charakteristický rukopis – poetický jazyk, důraz na detail a vylíčení atmosféry. Pohnutý příběh hudebníka Adama Ankera, pátrajícího ve své minulosti, vyšel v mnoha zemích světa – v Evropě, Austrálii, na Novém Zélandě a v USA. Povzbuzena tímto úspěchem vydala autorka další tři romány Det goda inom dig (2011, angl. The Kindness of Your Nature), The Blackbird Sings at Dusk (2014) a A Sistet In My House (2016).

Zobrazuji položky: 1 až 1 z 1
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80