Knižní web

Tituly autora Terry Hayes

Sledovat autora

Terry Hayes

TERRY HAYES (* 1951), rodák z anglického Sussexu, se v dětství přestěhoval do Austrálie. V jednom z místních předních deníků se vyučil novinářskému řemeslu a v jedenadvaceti byl jmenován severoamerickým korespondentem se sídlem v New Yorku. Po dvou letech se vrátil do Sydney a působil zde jako investigativní žurnalista, politický dopisovatel a sloupkař.
Svět tištěných médií však po čase opustil a stal se producentem rozhlasového pořadu věnovaného současným světovým událostem. Krátce nato napsal společně s Georgem Millerem svůj první scénář, a to k filmu Šílený Max 2:Bojovník silnic. Druhý snímek, pod nějž se podepsal jako tvůrce i koproducent, bylo Úplné bezvětří, které odstartovalo mezinárodní hereckou kariéru Nicole Kidmanové. Následoval Šílený Max a Dóm hromu a množství televizních filmů a minisérií, za něž získal více než dvacet ocenění.
Po přestěhování se do Los Angeles pokračoval Hayes v práci scenáristy na filmech produkovaných velkými studii a obsazovaných hereckými hvězdami: patří k nim mj. Odplata s Melem Gibsonem, Z pekla (Johnny Depp) či Vertical Limit (Chris O’Donnell), na řadě dalších scénářů se podílel (mj. Království ohně, Cliffhanger nebo Tajemný let). Terry Hayes žije s manželkou a čtyřmi dětmi ve Švýcarsku. Já, Poutník je jeho první román; práva na filmovou adaptaci této knihy zakoupila slavná hollywoodská společnost MGM.

Zobrazuji položky: 1 až 2 z 2
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80