Knižní web

Tituly autora Josef Pecinovský

Sledovat autora

Josef Pecinovský (*1946)

Josef se systematicky věnuje psaní sci-fi od roku 1974. Za nejvýznamnější díla se považují antiutopické romány Juta a Plástev jedu a povídková sbírka Abbey Road, napsaná na motivy písní skupiny Beatles.
Přispěl do několika antologií (Návrat na planetu Zemi, Lovci zlatých mloků, Orbitální šerloci, Impérium Bohemorum, Mrtvý v parovodu), samostatně pak vydal sérii románů Kroniky nové Země o bájné bytosti Kortyzgarovi (Epocha 2007 – 2008), povídkovou sbírku Házím ti laso, kamaráde a román z vesmírných dálek Sinusoida 26. Románem Budiž vám Měsíc lehký přispěl do série příběhů o agentu JFK. V roce 2012 vyšla profilová povídková sbírka Termiti z Titanu. V nakladatelství Epocha vydal autor ještě knihy Stín mrtvého, obsahující dvě dobrodružné novely, a Probuď se, armádo!, román ze světa, kde už neexistují zbraně. V roce 2012 se Josef Pecinovský zapojil do projektu Kroniky karmínových kamenů a vydal román Zapomenuté jezero, který zavádí čtenáře do jižní Afriky ve stopách Emila Holuba.
Kromě sci-fi se Pecinovský se věnoval psaní westernů a od roku 1995 a v souvislosti se svým civilním povoláním vydal několik desítek počítačových příruček.
Jako autor SF získal dvakrát Cenu Karla Čapka – Mloka (1986, 1987) a v roce 2010 byl vyznamenán cenou Aeronautilus – Velmistr žánru.

Zobrazuji položky: 1 až 13 z 13
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80