Knižní web

Tituly autora Mo Hayder

Sledovat autora

Mo Hayder
Mo Hayder se narodila v roce 1962 v Essexu ve Velké Británii. Je mistryní thrilleru, při čtení jejích románů běhá mráz po zádech, protože podání strachu je víc než autentické. Čtenáři se slabší náturou se obvykle k rozuzlení příběhu nikdy nedostanou...

Zlo, násilí a pouliční život ji fascinovaly už odmalička. Když jí bylo patnáct, odešla ze školy a začala pracovat. Vystřídala celou řadu přechodných zaměstnání, pracovala jako barmanka, učitelka angličtiny či hosteska. Poté se však vrátila do školy, začala opět studovat a získala hned dva tituly. Obory jejího studia byla filmová tvorba a tvůrčí psaní.

V jejích 38 letech byl vydán první thriller s názvem Ptáčník, v němž vystupuje vyšetřovatel Jack Caffery, postava, která se objevuje i v dalších jejích knihách. Čtenáře Ptáčník překvapí především otevřeností morbidních scén. Pochvalu kritiků si Mo Hayder za toto dílo získala takřka okamžitě.

S vysoko nastavenou laťkou se perfektně vypořádal také román Pečovatel, v němž je zastoupeno kontroverzní téma pedofilie a dětské pornografie. Poté mimo sérii o Jacku Cafferym vychází Tokio a Ostrov sviní. Roku 2008 byl vydán Rituál, o rok později Kůže a Unesená, za níž Mo Hayder získává cenu Edgar Allan Poe Awards.

V roce 2014 vychází depresivní thriller z prostředí psychiatrické léčebny s hrůzu nahánějícími loutkami, Panenka. V roce 2015 vyšel další skvělý thriller Vlk.

Je až s podivem, kde Mo Hayder neustále bere inspiraci k sepsání tolika skvělých knih s tak obrovskou dávkou černých myšlenek, strachu a násilností.

Mo Hayder žije ve městě Bath v Anglii a společně se svým manželem vychovává dceru.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.