Knižní web

Tituly autora Soukup Vladimír, David Petr, Thoma Zdeněk

Sledovat autora

Vladimír Soukup (* 20. 4. 1949)

Narozen v Letohradě, vystudoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. V letech 1972-1990 redaktor, posléze zástupce šéfredaktora deníku Večerní Praha, v letech 1990-1992 redaktor deníku Svobodné slovo. Spoluautor publikace Výlety do okolí Prahy, spolupracovník řady časopisů. Po roce 1992 spolumajitel nakladatelství a vydavatelství S & D, spluautor dvou řad Průvodců po Čechách, Moravě a Slezsku, průvodce Praha - společník cestovatele (Dorling Kindersley), dále publikací 999 turistických zajímavostí ČR a dalších titulů v rámci této volné edice lexikonů, publikací Velké cestovní knihy I a Velké cestovní knihy II aj.

Petr David (* 12. 4. 1949)

Narozen v Praze, vystudoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. V letech 1973-1992 redaktor a šéfredaktor deníku Čs. sport. Autor a spoluautor řady publikací v oblasti cestovního ruchu a turistických průvodců a spolupracovník Čs. rozhlasu a některých časopisů. Po roce 1992 spolumajitel nakladatelství a vydavatelství S & D, spoluautor dvou řad Průvodců po Čechách, Moravě a Slezsku, průvodce Praha - společník cestovatele (Dorling Kindersley), dále publikaci 999 turistických zajímavostí ČR a dalších titulů v rámci této volné edice lexikonů, Velké cestovní knihy I a Velké cestovní knihy II atd.

Zdeněk Thoma (* 2. 9. 1938)

Fotograf a publicista. Často se vydává na toulky světem, hlavně Asií. Je autorem fotografií v obrazových publikacích Umění japonských zahrad, Ikebana, Bonsai, Čína, Nepál - království pod Himálajem (získala ocenění jako nejkrásnější česká kniha roku 1996), Japonská mozaika a spoluautorem publikací Svět tibetského buddhismu, Příběh čaje a mnoha dalších. Napsal i čtyři cestopisy. Své rodné město - Prahu - však pokládá za nejkrásnější místo na světě a s fotoaparátem v ruce mu věnuje hodně času. Můžete se o tom přesvědčit například v knize Praha včera a dnes. K posledním autorským pracím Zdeňka Thomy patří výpravná fotografická publikace Česko vydaná v několika jazykových mutacích. Fotografuje fotoaparáty japonské firmy Pentax Co.: modely Pentax 645, 67, LX s objektivy od 24 mm do 300 mm.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.