obchodnik

Tituly autora Kavalír Ondřej, Mašek Vojtěch, Osoha Karel

Sledovat autora

Karel Osoha

(1991) Komiksový kreslíř a ilustrátor. Vystudoval ateliér filmové a televizní grafiky na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Komiks Češi 1948: Jak se KSČ chopila moci, který nakreslil, získal v roce 2017 cenu Muriel za nejlepší původní kresbu. Podílel se na komiksové antologii Totální nasazení. Komiksy také přispívá do časopisů a sborníku.

Ondřej Kavalír

(1980) Editor, dramaturg a překladatel. Podílel se na filmu Alois Nebel, který v roce 2012 získal Evropskou filmovou cenu za nejlepší animovaný film roku. Jeho překlad kultovního komiksu Rudo získal cenu Muriel (2015). Jako překladatel a editor se podílel na řadě oceňovaných komiksových a knižních projektů v nakladatelství Labyrint. Od roku 2008 je dramaturgem pražské Noci literatury.

Vojtěch Mašek

(1977) Komiksový scenárista a výtvarník, autor filmových scénářů, divadelních her a konceptu Recyklatura. Mnohé komiksové knihy, na nichž se podílel, získaly cenu Muriel (Za vším hledej doktora Ženu, Pandemonium, Poslední chobotango, Albína, Ve stínu šumavských hvozdů, Češi 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského, Drak nikdy nespí, Nejisté domovy: Nebuď jako gádžo!), dvě vyšly v zahraničí. Je autorem dětské knihy Panáček, pecka švestka, poleno a zase panáček (s výtvarníkem Chrudošem Valouškem). Film Křižáček, jehož je spoluscenáristou, získal Křišťálový globus na MFF Karlovy Vary.

Zobrazuji položky: 1 až 5 z 5
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80