obchodnik

Tituly autora Zecharia Sitchin

Sledovat autora

Zecharia Sitchin (* 11. července 1920 – † 9. října 2010)

byl kontroverzní dějepisec, spisovatel a významný záhadolog a ufolog.
Autor se narodil v Ázerbájdžánu, dětství a mládí prožil v Palestině, kde vystudoval starověkou a moderní hebrejštinu, historii a archeologii Blízkého východu. Následně na London School of Economics vystudoval dějiny ekonomie.
V Izraeli se živil jako novinář a editor, posléze se přestěhoval do New Yorku.
Autor byl zejména známý svou myšlenkou, že lidstvo je mimozemského původu. Propagoval, že lidské geny jsou výtvorem mimozemšťanů, nikoliv důsledkem horizontálního přenosu genetické informace z bakterie.
Zastával teorii, ve které Země vznikla po srážce hypotetických planet Nibiru a Tiamat. Na planetě Nibiru žila mimozemská rasa Anunnaki, která na Zemi hledala a těžila nerostné suroviny, zejména zlato. Mimozemšťané zkřížili mimozemské geny s geny Homo erectus, a tak v podstatě stvořili otroky do zlatonosných dolů. Autor argumentuje sumerskými a biblickými texty.
Autorovy teorie byly často vědecky napadány, přesto měl také mnoho příznivců, a zařadil se mezi nejvýznamnější záhadology světa.
Výběr z autorových děl: Kosmický kód, Když započal čas, Ztracená kniha Enkiho, Výpravy do mýtické minulosti – Nové důkazy, Anunnakové a hledání nesmrtelnosti – Král, který odmítl zemřít.

Zobrazuji položky: 1 až 7 z 7
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80