Knižní web

Tituly autora Don Miguel Ruiz

Sledovat autora

Don Miguel Ruiz (* 1952, Mexiko)

je mexický spisovatel, vlastním jménem Miguel Ángel Ruiz.
Don Miguel Ruiz je mexický autor knih o neošamanismu, spiritualitě New Age, a také mistrem tradičního tajného učení starých Toltéků. Spisovatel pořádá přednášky na téma Čtyři dohody po celém světě, s cestuje do posvátných míst. V roce 2012 navštívil Českou republiku, kde na toto téma přednášel i se svým synem.
Mezi jeho významné knihy patří dílo Čtyři dohody, ve kterém autor rozvíjí myšlenku, že osobní svobodu lze získat jen tehdy, pokud se zbavíme dohod a přesvědčení, která jsme uzavřeli se sebou a ostatními lidmi. Tím se jinak v každém vytváří omezení a nespokojenost. Proto je nutné se zbavit odpovědnosti za utrpení ostatních, najít sebelásku a mír.
Čtyři dohody, které se mají dodržovat: Nehřešte slovem, Neberte si nic osobně, Nevytvářejte si žádné domněnky, Dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete. Později autor dopsal ještě pátou dohodu – Buďte skeptičtí, ale naslouchejte.
Don Miguel Ruiz je autorem populárních knih, například: Čtyři dohody – Kniha moudrostí starých Toltéků, Pátá dohoda, Moudrost z knihy Láska, vztahy, přátelství, Hlas poznání, Modlitby.

Zobrazuji položky: 1 až 10 z 10
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80