Knižní web

Tituly autora Miloslav Stingl

Sledovat autora

Dr. Miloslav StinglMiloslav, slavný český cestovatel, spisovatel a vědec, se po celý život věnuje poznávání vzdálených zemí a jejich národu. Vystudoval dvě vysoké školy - nejprve mezinárodní právo a poté cizokrajnou etnologii.
Během svého života navštívil 150 zemí ve všech kontinentech, vykonal 14 cest kolem světa a na svých cestách strávil v cizině více než 20 roků. Stingl je zároveň i velice úspěšný spisovatel. Je autorem řady knižních bestsellerů. Jeho knihy vyšly v 31 jazycích v celkovém nákladu 17 miliónů 190 tisíc výtisků.
Patří tak k nejpřekládanějším českým spisovatelům. Česky byly zveřejněny jeho knihy zhruba padesátkráte. Patří k nim mimo jiné knihy Za poklady mayských měst, Neznámou Mikronézií, Angatar ztracený eskymák, Indiáni bez tomahavku, Ostrovy lidojedů, Černí bohové Ameriky, Poslední ráj, Meli Antu - lovec z And, Indiánský běžec, Poklady piráta Morgana, a další. V Knižním klubu byly v nedávné době vydány Stinglovy knihy Indiáni stříbrné luny, Vládcové ráje, Indiáni zlatého slunce.
Při svých cestách a expedicích pořizuje rovněž rozsáhlé filmové záznamy. Například německá televize vysílala 33ti dílný seriál Na cestách s dr. Stinglem. Celkem natočil Miloslav Stingl více než 500 hodin, z velké většiny dosud nezpracovaných a nezveřejněných filmových záznamů.

Zobrazuji položky: 1 až 6 z 6
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80