Knižní web

Tituly autora Válka David, Hübnerová Benedicta

Sledovat autora

Johana Bronková je redaktorka české sekce Vatikánského rádia, vzděláním historička umění. S rodinou žije dlouhodobě v Římě, dobře zná místní reálie a poměry. Patří k malé hrstce lidí, kteří mají vhled do dění ve Vatikánu i do zákulisí Svatého stolce. Neváhá své informace důkladně a poctivě ověřovat a její práce je naprostým opakem bulváru.

Sr. Benedicta Hübnerová je historička, učitelka, dominikánka. Má v oblibě období baroka a mnohá středověká témata, orientuje se však v celých českých dějinách jako málokdo. Při své práci je ochotna dlouhé hodiny pátrat v knihovnách, archivech, v původních pramenech. Svá zjištění pak s nadšením sdílí a šíří dál.

David Válka je učitel, umělec a v širším slova smyslu člen diplomatického sboru. V Římě žije s rodinou několik let, stýká se s místní krajanskou komunitou, zná řadu vynikajících českých osobností, které zde žijí. Filantropický zájem jej žene za poznáním toho krásného na současném životě římských Čechů – českých Římanů také proto, že se stal jedním z nich.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.