Knižní web

Tituly autora Petr Prouza

Sledovat autora

Petr Prouza
(* 15. 7. 1944 v Trutnově)

Prozaik, básník a novinář. Vystudoval Právnickou fakultu UK, kde dosáhl doktorátu v oboru mezinárodního práva. V 70. letech byl redaktorem týdeníku Mladý svět, kde umožnil již zakázanému spisovateli Milanu Kunderovi publikovat pod pseudonymem Emil Werner seriál astrologických statí. Za to byl v roce 1977 z redakce vyhozen. Působil i v dalších časopisech (např. Naše rodina) a mezi jednotlivými redaktorskými zaměstnáními byl spisovatelem z povolání.
Od roku 1991–2002 byl jednatelem Nadace Bernarda Bolzana. Další čtyři roky žil ve Finsku se svou manželkou, která zde byla velvyslankyní České republiky.
Největší literární úspěch zaznamenal s psychologickým románem z lékařského prostředí Život střídá smrt, který od roku 1985 vyšel několikrát. V nakladatelství Šulc-Švarc vydává v roce 2014 další román Psychiatr. Sugestivní příběh se odehrává v psychiatrické léčebně, která je z ekonomických důvodů bez odvolání zrušena. Hlavní hrdina primář Rokyta, který v léčebně působil celou svoji lékařskou kariéru, musí likvidaci ústavu administrativně a odborně zajistit a hlavně se vyrovnat se všemi absurditami, které tento konec přináší.

Zobrazuji položky: 1 až 1 z 1
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80