Knižní web

Tituly autora Edgar Wallace

Sledovat autora

Edgar Wallace (* 1. dubna 1875 - † 10. února 1932)

byl anglický spisovatel, dramatik, novinář a scenárista, celým jménem Richard Horatio Edgar Wallace.
Autor se narodil v Londýně hereckým rodičům, kteří ho ihned odložili do nalezince, kde ho po několika dnech adoptoval jako své jedenácté dítě pracovník z rybího trhu Dick Freeman.
Edgaar Wallace absolvoval pouze čtyři třídy, a musel začít pracovat. Nejprve byl zaměstnán na podřadnějších místech, ale v osmnácti letech vstoupil do britské armády, kde sloužil u jednotky Royal West Kent Regiment. Po odvelení do Jižní Afriky k sanitnímu oddílu se pod vlivem povídky o Jacku Rozparovači pokusil o vlastní povídky. Začal přispívat do novin, časopisů, a psal básně s válečnou tematikou, které vyšly jako autorův knižní debut s názvem Mise, která selhala.
Po odchodu z armády v roce 1899 pracoval jako dopisovatel pro tiskovou agenturu Reuters, a pro londýnský deník Daily Mail. Po zveřejnění zpráv o brutalitě britské armády mu bylo zakázáno pracovat jako válečný zpravodaj.
Román Čtyři spravedliví skončil vinou špatné propagace naprostým fiaskem, teprve po vydání románu Sanders, který se stal prvním dílem detektivní série z Afriky, začal autorův úspěšný literární život.
Díky románu Zelený lučištník se stal nejvydávanějším autorem své doby. Spisovatel napsal zhruba 175 knih, 24 divadelních her a nespočetně novinových článků za vydatné pomoci vykouřených cigaret a vypitých čajů.
Coby scenárista proslul scénářem k filmu Pes baskervillský, který jako román napsal sir Arthur Conan Doyle. Další vynikající scénář vznikl pro film King Kong.
Mnoho knih bylo zfilmováno, a autor byl právem nazýván králem anglické detektivky.
Autor napsal například knihy: Spolek devíti, Maska, Krádež v expresu, Smečka děsu, Osudné dědictví, Anděl hrůzy, Sir Petr, Vtipálek, Žabí bratrstvo, Evin ostrov, Šedivý Timothy, Čtyři spravedliví.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.