Knižní web

Tituly autora Riebauerová Martina, Koutecký Josef,

Sledovat autora

Prof. MUDr. Josef Koutecký, DrSc (* 1930 v Praze)

Lékař, zakladatel dětské onkologie. Výčet jeho funkcí, publikací a ocenění vydá na tři strany, jen namátkou to nejdůležitější: Je autorem 7 monografií, 3 učebnic, 316 publikací a 695 odborných přednášek. Napsal několik knih, mezi nimi i pohádkovou knížku pro děti Vodníček Buližníček. Založil Kliniku dětské onkologie, byl děkanem 2. lékařské fakulty UK a prorektorem Univerzity Karlovy. Jeho činnost přesahuje hranice medicíny, je například zakládajícím členem Učené společnosti České republiky, členem rady Národního divadla a členem Rady Českého spolku pro komorní hudbu.
Oceněn byl celkem pětapadesátkrát, je držitelem – mimo jiné – Historické medaile Univerzity Karlovy v Praze, Ceny Etického fóra ČR, je Učitelem roku 2010, obdržel Národní cenu vlády ČR Česká hlava a cenu Neuron za přínos světové vědě. V roce 1996 převzal z rukou prezidenta Václava Havla státní vyznamenání, medaili Za zásluhy.

PhDr. Martina Riebauerová (* 1967 v Turnově)

Novinářka. Žije a pracuje v Praze, je vedoucí dramaturgyní pořadů Události, komentáře a Interview ČT24 v České televizi a píše pro magazín Reportér. Mnoho let pracovala v Mladé frontě Dnes, nejprve jako redaktorka zabývající se zdravotnictvím, posléze jako zástupkyně šéfredaktora. Je členkou správní rady Nadace Charty 77. Přispěla do několika knižních sborníků mapujících osudy významných českých lékařů, též do povídkových souborů Osm barev krásných smutků a Osm barev lásky. Je autorkou knihy Podivuhodné osobnosti české psychiatrie a beletristického průvodce Kde se líbat v Praze.

Zobrazuji položky: 1 až 1 z 1
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80