obchodnik

Tituly autora Lee Child

Sledovat autora

Lee Child (* 29. října 1954)

je britský spisovatel thrillerů, detektivek a tajemných románů, vlastním jménem Jim Grant.
Zajímavostí je, že získal stipendium na stejné vysoké škole jako JRR Tolkien. Během studií práv pracoval na částečný úvazek kulisáka v divadle, a po studiích pracoval v televizi Granada Television. Z důvodu restrukturalizace byl ve věku čtyřiceti let propuštěn.
Jako vášnivý čtenář se rozhodl, že se pokusí napsat knihu, a jeho rozhodnutí se ukázalo jako velmi dobré. Vydal knihu Jatka, první ze série Jack Reacher. Jack Reacher je bývalý vojenský policista, který se po propuštění z armády jen tak potlouká po státech, a občas se připlete k nějaké vraždě. Kniha zaznamenala nebývalý úspěch, proto se stala prvním dílem celé série, která následovala.
Lee Child napsal série: Jack Reacher, 3x…, a samostatné detektivky. S dalším čtrnácti spisovateli vytvořil thriller na pokračování Chopinův rukopis, který byl vysílán na Audible.com.
Stal se prezidentem klubu Mystery Writers of America. Za svá literární díla získal mnoho prestižních ocenění, a román Výstřel byl zfilmován pod názvem Jack Reacher: Poslední výstřel v hlavní roli s Tomem Cruisem.

Zobrazuji položky: 1 až 6 z 6
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80