Knižní web

Tituly autora Mandausová Klára

Sledovat autora

Klára Mandausová

Klára je žena, která ráda píše, poslouchá příběhy a dívá se kolem sebe. Všechno spolu totiž hodně souvisí. Psaní ji nejen baví, ale i živí. Začínala jako novinářka v ekonomickém týdeníku, třináct let pokračovala v Mladé frontě Dnes a médiím zůstala věrná dodnes. Pracuje v časopise Marianne, jak sama říká, nejbáječnější redakci na světě, kde ženy píšou pro ženy s chutí, upřímností a otevřeným srdcem.
V roce 2010 získala za stránku svých blogů na serveru idnes.cz titul Blogerka roku. Je za něj moc vděčná, protože i díky němu vznikla knížka Slunečnice. “Nevěřila jsem, že dokážu psát i něco jiného než zprávy srovnávající bankovní poplatky a analýzy trhu s akciemi. Čtenáři blogu mi ale vzkázali Holka, piš možná radši o životě, asi ti to jde o něco líp,” směje se.
Má dceru Kristinu, žije s přítelem Romanem a jeho dětmi Justýnou a Sebastianem v Rychnově nad Kněžnou. Za prací dojíždí do Prahy, ale nejlepší nápady jí prý naskakují na zahradě rychnovského domu a v zimě v obývacím pokoji u krbu. Říká, že kdyby sepsala svůj milostný příběh, nikdo by ho neotiskl. Každý vydavatel by ho považoval za příliš sladký, kýčovitý a překombinovaný. „Ale co, třeba někdy... Na příbězích je přeci nejhezčí jejich neuvěřitelnost.”

Zobrazuji položky: 1 až 6 z 6
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80