Tituly autora Jiřina Lockerová

Sledovat autora

Jiřina Lockerová (* 1957)

je akademická malířka a ilustrátorka dětských leporel.
Jiřina Lockerová vystudovala grafiku na Střední uměleckoprůmyslové škole, a ilustraci na Vysoké škole uměleckoprůmyslová v Praze. Stala se tak vyhledávanou ilustrátorkou mnoha vědeckých a dětských knih.
Po operaci páteře se začala zajímat o alternativní způsoby léčby – léčení pránou, reiky, automatickou kresbou, jógou, taj-chi a psychotronikou. Postupně se přeorientovala na malování obrazů a karet s terapeutickými účinky. Během spolupráce s psychoterapeutem Matoušem Řezníčkem ve Sdružení pro elementární terapii nabízela pomoc při hledání podstaty problémů ve vztazích, při kterém používali symboly jako prostředek osobního a duchovního vývoje.
Po návštěvě Irska, jeho posvátných míst druidské kultury a působení starých kamenorytin, vytvořila soubor meditačních karet „Karty cesty ke grálu“. Staly se tak podnětem pro novou transformační metodu člověka, působící zejména v archetypální úrovni psychiky, kterou pojmenovala AWENGEN.
Jiřina Lockerová maluje mandaly na různá témata, pořádá výstavy, je rovněž autorkou knihy Mandaly Atlanťanů a dalších léčebných mandal. S kolegou Karlem Rešlem pořádá semináře Cesta prosvětlení.
Výběr z ilustrovaných knižních prací Jiřiny Lockerové: Karty sladění, Symboly Bachových esencí, Máme rádi zvířata, Na dvorku, Léčivé mandaly archandělů, Moje zvířátko, Panovníci Českých zemí.

Zobrazuji položky: 1 až 4 z 4
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80