Knižní web

Tituly autora Ryska Pavel, Průša Jan

Sledovat autora

Pavel Ryska (*1984)

Pavel vystudoval ekonomii na Univerzitě Karlově v Praze (Mgr.) a na University of Cambridge ve Velké Británii (M.Phil.). Během studií se věnoval především makroekonomickým tématům jako teoriím hospodářského cyklu či měnové politice a absolvoval roční pobyt na pařížské Sorbonně. Několik let působil jako spolupracovník Liberálního institutu.
V současnosti pracuje jako analytik v oblasti kapitálových trhů a je rovněž doktorandem na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, kde je jeho výzkumným zájmem vztah deflace a hospodářského růstu. Pravidelně publikuje v denním tisku a ekonomických časopisech na široké spektrum témat, především z oblasti makroekonomiky a kapitálových trhů. Volný čas tráví nejraději na tenisovém kurtu.

Jan Průša (*1985)

Jan vystudoval ekonomii na University of Cambridge (M.Phil.) a na Univerzitě Karlově v Praze (Ph.D.). Ve své vědecké práci se dosud věnoval především analýze a měření ekonomické efektivnosti podniků. Jako ekonomický analytik se zabývá fúzemi a akvizicemi. Mezinárodní zkušenosti nasbíral během kurzu investičního bankovnictví v Londýně a při práci v Německu a Kazachstánu. Ekonomický výzkum prezentoval na desítce mezinárodních konferencí.
V červnu 2011 vystoupil po boku nositelů Nobelovy ceny Mortensena a Spence na letní škole ISEO 2011. Příležitostně publikuje své názory na ekonomii a ekonomiku v odborných článcích a komentářích. Jako nadšený veslař relaxuje při projížďkách na Vltavě.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.