Knižní web

Tituly autora Langendoen John, Sertelová Karin

Sledovat autora

John Langendoen (*1954)

John Langendoen je od roku 1976 fyzioterapeut (absolvent vyšší odborné školy v Rotterdamu), diplomovaný praktik akupunktury, sportovní fyzioterapie, MSc v oboru management bolesti (absolutorium univerzity Cardiff Wales), odborný pedagog a zkoušející odborný pedagog manuální terapie, člen Standards Comittee mezinárodního svazu manuální terapie IFOMPT a zakladatel a spolumajitel centra Therapy4U Physioterapie und Training v Kemptenu (Allgäu, SRN).
Během fotbalového mistrovství světa v roce 2002 poznal při působení u korejského reprezentačního týmu kineziologické tejpování. Péče o některé výkonnostní sportovce a týmy (reprezentační tým Ruska v ledním hokeji, národní reprezentační mužstva Jižní Koreje a Íránu ve fotbalu) mu umožnila detailní experimentování s funkčními aplikacemi tejpů.
Spojení elastických nalepovacích pásků a běžných postupů ve sportovní a manuální fyzioterapii vyústilo v komplexní metodu funkčního tejpování elastickými tejpy neboli Kinematic Taping® Concept.
Vyučování tejpování se Langendoen věnoval v mezinárodním měřítku ve více než 15 zemích od Finska po Jižní Afriku/Svazijsko, od Kazachstánu přes Rusko, Itálii po Británii. Je zakladatelem International Kinematic Taping Academy (IKTA) pro instruktory tejpování. V současnosti má akademie 21 členů a instruktorské týmy v 7 zemích.


Karin Sertelová (*1956)

Karin Sertelová je od roku 1980 fyzioterapeutka. Zabývá se terapií ruky, manuální (koncept Maitland®) a kranio-sakrální terapií pro děti a dospělé.
Těžištěm její činnosti je koučink v psychosomatické oblasti, včetně meditačních večerů a seminář Zeit für mich (Čas pro mne) v Kemptenu pro malé skupiny žen.
Tejpování ji zaujalo v roce 2002 prostřednictvím manžela Johna Langendoena. U svých klientů už 30 let podporuje zodpovědnost za vlastní zdraví a samoléčbu. V její manuální rehabilitaci zaujímá vlastnoruční tejpování významnou roli.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.