Knižní web

Tituly autora Julie Garwood

Sledovat autora

Julie Garwood (* 1944)

je americká spisovatelka historických a napínavých románů.
Autorka se po vleklý zdravotních potíží naučila číst až v jedenácti letech. Přesto se však spisovatelka začala později věnovat kurzu ruské historie. Její profesor okouzlen kvalitou esejů, které vypracovala, přesvědčil Julii, aby se začala věnovat psaní. Vznikla tak kniha Dívka jménem Summer a historický román Šlechetný rytíř.
Přesto se autorka chtěla živit i jinou prací než jen literaturou, proto pracovala v několika zaměstnáních, vdala se a má tři děti.
Julie Garwood píše romány s výstředními hrdinkami, zabývá se domácím násilím, a své příběhy s velkou přesností vsazuje do historického prostředí. Neváhá prohledat několik zdrojů v kansaské knihovně, a teprve když si ověří historická fakta, pokračuje v psaní.
Autorka se ve svých knihách zaměřuje na rodinné vztahy, píše historické romantické romány, romantické knihy plné napětí a romány ze současnosti.
Spisovatelka napsala série knih s názvy: Buchanan-Renard, Královští vyzvědači, Nevěsty Claybornů (Rose Hill), Snoubenky zemanů, Zemani z vysočiny.

Zobrazuji položky: 1 až 2 z 2
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80