Knižní web

Tituly autora Jostein Gaarder

Sledovat autora

Jostein Gaarder

Proslavil se svým "románem o dějinách filosofie" Sofiin svět, který byl přeložen do 45 jazyků. Ovšem i jeho méně známá díla se setkala s kladnými ohlasy a své renomé si tento norský spisovatel vydobyl i u nás. Svědčí o tom knihy Tajemství karet, Vita brevis, Haló! Je tu někdo?, Jako v zrcadle, jen v hádance a Kouzelný kalendář, jež se kromě Sofiina světa dočkaly českého vydání.
Je znát, že Jostein Gaarder dlouhá léta vyučoval filozofii na lidové vysoké škole: jeho nejčastějším tématem jsou existenciální otázky, o nichž však pojednává s nadhledem, hravostí a šarmem. Vesmír, svět a lidský život vnímá jako tajemství, které je zdrojem nikdy nekončícího údivu, a myšlení svým čtenářům představuje jako velkolepé dobrodružství.
Mezinárodního úspěchu využil autor Sofiina světa k založení Nadace Sophie - ta každoročně udílí cenu ve výši sto tisíc dolarů nejlepšímu projektu na záchranu životního prostředí Země a pokusu o odvrácení hrozící devastace planety. V současné době žije Jostein Gaarder v Oslu.

Zobrazuji položky: 1 až 7 z 7
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80