Knižní web

Tituly autora Kristina Ohlssonová

Sledovat autora

Kristina Ohlssonová (* 2. března 1979, Kristianstad)

Současným bydlištěm spisovatelky Kristiny Ohlssonové je Stockholm. Vystudovala politologii a v minulosti pracovala v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě jako analytička, na Policejním prezidiu a Ministerstvu zahraničí ve Švédsku. Po celém světě se proslavila jako autorka krimi thrillerů.

Před lety byly publikovány její odborné spisy, zaměřující se na téma izraelsko-palestinského konfliktu a zabývala se také zahraniční politikou Evropské unie.

V roce 2009 byla románem Nechtění (Askungar, česky 2013) odstartována její kariéra spisovatelky. Následovaly Sedmikrásky (Tusenskönor, česky 2013), za něž získala cenu Stabilopriset, a který se roku 2010 dočkal nominace na nejlepší švédský detektivní román roku.

V následujících dvou letech vyšla další dvě mistrná díla: Andělé strážní (Änglavakter, česky 2014) a Oběti ráje (Paradisof er, česky 2014). Roku 2015 byly vydány Davidovy hvězdy (Davidsstjärnor) a dobrodružná kniha pro mládež Skleněné děti (česky 2015).

Knihy Kristiny Ohlsson jsou doslova nabité napětím, retardující pasáže takřka chybí a čtenář je stránku po stránce stále hnán dopředu. Vysoce mistrně jsou pojaty také pohledy do životů hlavních postav. Čtenář má díky nim skvělou možnost ztotožnit se s myšlením i činy hlavních hrdinů.

Kristina Ohlsson je právem zařazována mezi to nejlepší, co žánr krimi thrillerů v současné době nabízí.

Zobrazuji položky: 1 až 6 z 6
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80