Knižní web

Tituly autora Aminatta Fornaová

Sledovat autora

Fornaová Aminatta

Aminatta Forna se narodila ve Skotsku, vyrůstala však v Sierra Leone. Pracovala jako reportérka pro BBC, natočila několik dokumentů o Africe a vyučuje tvůrčí psaní na Bath Spa University.
Typickým motivem v jejím díle je konflikt mezi osobním příběhem a reálnou historickou událostí a role lidské paměti v něm. Aminatta Fornaová je autorkou memoárové knihy Devil that Dance on the Water, která se v roce 2003 dostala do užšího výběru na Samuel Johnson Prize, a tří románů. Ancestor Stones (2006) získal v roce 2008 The Hurston Wright Legacy. Memory of Love (2010), jenž právě držíte v rukou, byl nominován na Orange Prize, IMPAC Award, Warwick Prize a European Prize For Literature, především ale získal Commonwealth Prize za nejlepší knihu roku 2011. Autorčiným zatím posledním románem je The Hired Man z roku 2013, který např. Boston Globe, San Francisco Chronicle nebo The Independent zařadili mezi nejlepší tituly uplynulého roku.
V roce 2003 Aminatta Forna založila charitativní projekt Rogbonko, který se zaměřuje na vzdělávání a poskytování základní péče dětem v Sierra Leone.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.