Tituly autora Vojtěch Steklač

Sledovat autora

Vojtěch Steklač (* 21. 10. 1945)

Český spisovatel knih pro děti a dospělé, novinář, překladatel a dramaturg, který se narodil v Příbrami.
Po maturitě studoval chvíli na VŠE, poté přešel na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, kterou již tentokrát dokončil.
Vojtěch Steklač se na krátkou dobu stal redaktorem časopisu Ohníček, a v tu dobu začal také psát první knihy. Vypracoval se dokonce na šéfredaktora časopisu Pionýr, později se stal šéfredaktorem časopisu Filip, a v letech 1990 – 1994 byl zaměstnán v Československé televizi na pozici dramaturga a scénáristy. Posléze se vydal na dráhu spisovatele z povolání.
Z francouzštiny od Henriho Sansona přeložil knihu Tajnosti popraviště, a z němčiny od Friedricha Gerstëckera knihu Pro barvu kůže.
V časopisu Ohníček psal komiks s kresbami ilustrátorky Věry Faltové (Mořští vlci a ďábelský doktor QQ, Mořští vlci ve vesmíru, Mořští vlci a sedm trpaslíků, Mořští vlci a poklad trpasličího krále) pod pseudonymy Velký Pirát, Růžek nebo Kapr.
Výběr z děl Vojtěcha Steklače: Zrcadla, Samota Blažejov, Zlatá brána, Boříkovi lapálie, Pekelná třída, Holky z první pětky, Žlutý Robert, Plecháček atd.

Zobrazuji položky: 1 až 8 z 8
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80