Knižní web

Tituly autora Zuzana Maléřová

Sledovat autora

Zuzana Maléřová

Narodila se 1. února 1965 v Dolní Bečvě. Již jako studentka fakulty žurnalistiky Univerzity Karlovy pracovala na své prvotině Život je kulatý, za kterou získala Cenu literárního fondu.
Od roku 1990 do roku 1997 působila jako tisková mluvčí činohry Národního divadla, zde napsala knihy Ghetto vyvolenců a Počítání času. Na základě spolupráce s Českou televizí vyšly Křehké otázky a Neobyčejné životy (souborná práce několika autorů).
V letech 2004 -2007 uvádělo pražské divadlo Viola její autorské pořady Celá viola tvé duše a Ticho v květu violy, na základě kterých vznikly dvě stejnojmenné výpravné knihy. Jejich spoluautorem byl fotograf Vlado Bohdan, nejbližší spolupracovník autorky a manžel v jedné osobě. Z jejich spolupráce vzešla i již několikrát znovu vydaná kniha Jak potkat děti. Většina knih Zuzany Maléřové vychází opakovaně, neboť první vydání bývají rychle rozebrána.
Samostatnou kapitolu představuje v autorčině tvorbě její spolupráce s Českým rozhlasem. Inspirovala ji k napsání jedné z jejích nejosobnějších knih Viděla jsem jitro a vychází z ní i Šťastná hodina (2010), jíž zahájila spolupráci s Nakladatelstvím ČAS. Titul Proč kluci milují fotbal (2011 a 2012) je jejím druhým vydaným u tohoto nakladatelství.

Zobrazuji položky: 1 až 6 z 6
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80