Tituly autora E. L. James

Sledovat autora

E. L. James

vlastním jménem Erika Mitchell Leonardová, (*1963, Londýn) je nezávislá anglická spisovatelka, televizní producentka, scénaristka a velká senzace literárního světa posledních let.

Svou prvotinu vydala teprve nedávno, na jaře 2011 jako e-knihu na internetu. Aby se z ní stal světový bestseller, nepotřebovala žádnou publicitu v běžných médiích. V internetovém knihkupectví si ji stáhlo přes milion čtenářů. Román se vyšplhal na přední místa prestižního žebříčku nejprodávanějších knih v USA hodnoceného listem The New York Times.

Její románová prvotina byla původně fanfiction populární upírské ságy Stmívání. Podle jejich vlastních slov do něj zakomponovala svoji krizi středního věku a další své fantazie. Úspěch, kterého její dílo dosáhlo zejména v internetové komunitě, ji naprosto šokoval. Později pouze změnila jména hlavních hrdinů a román v roce 2011 vydala pod názvem Fifty Shades of Grey/Padesát odstínů šedi.

Skandální romány E. L. Jamesové, které otevřeně hovoří o sexuální fantazii žen, vyvolávají od začátku kontroverze. Tomuto dílu bývá dokonce přičítáno, že zvedl zájem žen o sex.

Zobrazuji položky: 1 až 6 z 6
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80