Tituly autora Zdena Frýbová

Sledovat autora

Zdena Frýbová (* 30. srpna 1934 – † 22. února 2010)

byla česká spisovatelka a novinářka, publikující také pod pseudonymem Zdena Redlová.
Zdena Frýbová zpočátku pracovala jako administrativní pracovnice, svou literární kariéru zahájila v deníku Práce, a dále psala do českých a slovenských periodik.
Nejvíce používaným tématem v autorčiných dílech bylo lékařské a vědecké prostředí, do kterých promítala psychologické, reportážní a kriminalistické postupy.
Před Sametovou revolucí dokončila román Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky, ve kterém otevřeně kritizovala poměry komunistického Československa v souvislosti se zkorumpovanými politickými prominenty. Kniha před vydáním prošla cenzurou, po které musela autorka přepracovat konec románu. Přesto byla kniha vydána až v roce 1990.
Další volně navazující román Mafie po listopadu aneb Ryba smrdí od hlavy, vypráví o hlavním hrdinovi, který dostává polistopadovou amnestii, a tím se mu otevírají dveře k podnikání a organizovanému zločinu.
Nesmírně humorný román Robin pojednává o výchově, rošťárnách, strastech a radostech, které připravuje svým majitelům jejich foxteriér. Autorka napsala série: Mafie, Polda, Robin a mnoho samostatných románů.

Zobrazuji položky: 1 až 5 z 5
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80