Knižní web

Tituly autora Šin Kjung-suk

Sledovat autora

Kjung-suk Šin

Kjung-suk Šin (*1963) je prvním korejským autorem a první ženou vůbec, která získala Man Asian Literary Prize. Narodila se jako čtvrté ze šesti dětí do chudé rolnické rodiny, a protože její rodiče neměli dost prostředků, aby jí mohli zabezpečit vzdělání, sama se v šestnácti letech přestěhovala do Soulu, kde žil její starší bratr. Přes den pracovala, po práci se věnovala studiu.
Debutovala v roce 1985 krátce po úspěšném absolvování Seoul Institute of the Arts novelou Winter´s Fable, za níž získala své první literární ocenění – Munye Joongang New Author Prize pro začínající spisovatele. V té době již pracovala jako novinářka a žurnalistikou se živila až do roku 1993, kdy se po velkém úspěchu knihy povídek Where the Harmonium Once Stood, který definitivně potvrdil její status jednoho z nejčtenějších, ale také kritikou nejoceňovanějších korejských autorů současnosti, rozhodla věnovat psaní „na volné noze“ na plný úvazek.
Vedle beletrie se Kjung-suk Šin věnuje také esejistice a za své dílo získala řadu cen, např. francouzskou Prix de l'Inaperçu za román A Lone Room z roku 1995. Její nejúspěšnější kniha, Modlitba za matku (Please Look After Mom), oceněná Man Asian Literary Prize, byla přeložen do 19 jazyků.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.