Tituly autora James A. Cusumano

Sledovat autora

James A. Cusumano, Ph.D.

Uznávaný odborník s úspěšnými kariérami v zábavním průmyslu, vědě, řízení korporací a podnikání. Svou profesní cestu zahájil jako úspěšný hudebník a frontman skupiny The Royal Teens v době jejich slávy v padesátých a šedesátých letech minulého století, kdy nahráli hity „Short-Shorts“ a „Short Shorts Twist“. Po obdržení titulu Ph.D. ve fyzikální chemii, studiu obchodu na Harvardově a Stanfordově univerzitě a získání členství na Churchillově koleji Cambridgeské univerzity působil v Exxonu jako výzkumný vědecký pracovník a později ředitel oddělení výzkumu a vývoje.
Následně dr. Cusumano spoluzaložil Catalytica, Inc., jednu z nejúspěšnějších firem v Silicon Valley s podnikatelskými jednotkami zaměřenými na čistou energii a léčiva. Stal se prezidentem a CEO Catalytiky a posléze také předsedou její správní rady. Zároveň působil jako předseda a CEO společnosti Catalytica Pharmaceuticals, Inc., která se za necelých pět let rozrostla z pár lidí v podnik s téměř 2 000 zaměstnanci a ročním obratem dosahujícím skoro částky 500 milionů dolarů, čímž zvýšila tržní hodnotu Catalytiky na 1 miliardu dolarů.
Poté dr. Cusumano založil společnost Chateau Wally Films a produkoval snímek Na čem nejvíc záleží (What Matters Most), uváděný ve více než padesáti zemích.

V poslední době žije v České republice, kde kousek od Prahy spolu se svou ženou Inez renovoval zámek Mcely a vybudoval v něm mezinárodně uznávané hotelové lázně a lesní rekreační středisko Chateau Mcely, oceněné Světovou organizací cestovního ruchu jako přední světový zelený hotel.
Zde také dr. Cusumano vytvořil Chateau Mcely Forum, jehož účelem je poskytovat zdroje a produkty určené k vzdělávání v oblasti inspirovaného vedení a uvědomělého podnikání, jako na příklad Leadership for Life, program, který do Prahy a na Chateau Mcely přivádí mezinárodně uznávané a kvalifikované vedoucí pracovníky, aby tu přednášeli o síle a potenciálu inspirovaného vedení. Jako inspirativní řečník s darem pobavit je rovněž autorem četných odborných a obchodních publikací, jakož i knihy Kosmické vědomí: Cesta k blahobytu, štěstí a úspěchu/Cosmic Consciousness: A Journey to Well-being, Happiness and Success (dvojjazyčně, vydala Fortuna Libri, 2011).

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.