Knižní web

Tituly autora Wells Tower

Sledovat autora

Wells Tower (*1973)

Wells začal literární kariéru publikováním v internetovém časopise Foodbox, který založil s kolegou z punkové kapely Hellbender, kde hrál na kytaru. Pak našel práci v oddělení městského plánování na Univerzitě Severní Karolíny, kde přesvědčil nadřízené, aby mohl psát alespoň měsíční newsletter. Jak sám říká „Umřel bych pro práci, kde bych mohl psát věty.“ Měl štěstí a dostal práci v časopise DoubleTake, který se zabývá literaturou a fotografií, v němž z pozice nočního hlídače rychle postupoval nahoru.
Po přesunutí redakce časopisu následoval jednoho z editorů do The Washington Post Magazine a přesvědčil ho, aby mohl napsat reportáž o lidech od kolotočů. Následovala série reportáží o lidech, jejichž osudy pak inspirovaly i některé z jeho povídek. Jak sám editor The Washington Post Magazine říká: „Jsou to lidé, kteří mají představu o tom, jak by všechno mělo být, ale je pro ně velmi těžké to uskutečnit. Jsou to postavy, které zrovna mají velkou smůlu.“
Mezitím ovšem Tower psal i povídky, které byly publikovány v různých časopisech, např. Harper's, McSweeney's, The Paris Review. Titulní povídka této knihy byla zařazena do The Anchor Book of New American Short Stories. Také za ně byl oceněn dvěma cenami Pushcart Prize. V roce 2007 vyhrála fikce nad novinařinou a Tower se se svými povídkami rozhodl oslovit nakladatelství Farrar, Straus & Giroux, kde byla jeho první kniha vydána.
V současné době pracuje Wells Tower na svém prvním románu.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.