Knižní web

Tituly autora Van Lustbader Eric, Ludlum Robert,

Sledovat autora

Eric Van Lustbader (* 1946, USA)

je americký spisovatel fantasy a thrillerů.
Svá literární díla vydává pod jmény Eric Lustbader, Eric V. Lustbader a Eric Van Lustbader.
Autor absolvoval Stuyvesant střední školu v New Yorku, dále s titulem vystudoval sociologii na Columbia College, Eric Van Lustbader je držitelem druhé úrovně Reiki.
Dříve, než se začal věnovat psaní, pracoval v systému veřejných škol v New York City, jelikož je držitelem licence základního a předškolního vzdělávání. Dále byl zaměstnán v hudebním odvětví v Electra Records a CBS Records. Jako první předpovídal úspěchy hudebních hvězd, jako jsou Elton John, David Bowie, The Who atd.
Autor napsal série: China Maroc, Jasonn Bourne, Nicholas Linnear, Osamělý bojovník.



Robert Ludlum (* 25. 5. 1927 – 12. 3. 2001)

Byl americký spisovatel špionážních románů, herec, divadelní producent, používající také pseudonymy Jonathan Ryder a Michael Shepherd.
Autor absolvoval Wesleyan University, po studiích dvacet let pracoval v zábavním průmyslu jako herec, producent divadla, a také jeho hlas zazněl v mnoha televizních reklamách.
Teprve koncem šedesátých let se začal plně věnovat literatuře. Stal se legendou populární literatury, a autorem nového žánru – Global Conspiracy Thrillers. Jeho detektivní romány byly přeloženy do 32 jazyků, o prodejnosti téměř 300 milionů výtisků. Stále však postupně vychází nové romány, které rozpracoval nebo přímo dokončil před svou smrtí.
Autor do svých detektivek zakomponoval stupňující se napětí, komplikované zápletky, tajné organizace a zločinecké skupiny. Dokázal děj popsat tak realisticky, že na něho byl nasazen tajný agent CIA.
Robert Ludlum napsal série: Dynastie Matareseů, Jason Bourne, Jonathan Smith, Paul Janson.

Robert Ludlum a Eric Van Lustbader

Spisovatelé jsou autory série Jason Bourne. Po smrti Roberta Ludluma se Eric Van Lustbader rozhodl ujmout psaní pokračování „bourneovské trilogie“. Svého úkolu se zhostil dokonale, jelikož si čtenáři vyžádali další pokračování.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.