Tituly autora Markovič Jiří, Šulc Viktorín

Sledovat autora

Jiří Markovič (*1942)

K policii nastoupil v roce 1964 ve Zlatých Horách v bruntálském okrese, časem se ale stalo jeho působištěm hlavní město. Spolu s případem vraždy na Hostivařské přehradě byl v roce 1977 převelen na 1. oddělení pražského Odboru vyšetřování, tedy na oddělení vražd. Deset let pracoval jako vyšetřovatel, externě vystudoval vysokou školu.
Téma jeho diplomové práce znělo Sadismus v souvislosti s vyšetřováním a dokazováním vražd. Později dlouho působil ve funkci šéfa zmíněného odboru, do důchodu odešel přesně, když se zásadně lámala čísla letopočtu, tedy 31. prosince 1999.Viktorín Šulc (*1951)

Vystudoval dálkově FAMU. V roce 2000 zvítězil v soutěži o nejlepší televizní detektivní scénář titulem Muž, který vycházel z hrobu, na kontě má další televizní filmy Agentura Puzzle, Všichni musí zemřít Škodná, Hrobník a Stín smrtihlava a napsal několik scénářů pro seriál Kriminálka Anděl.
Kniha Příští stanice: Smrt získala v roce 2004 cenu jako nejlepší česká detektivka. S plk. Valeriánem napsal jeho profesní memoáry Bratrstvo tajných hrobů. Z pentalogie Panoptikum sexuálních vražd vychází v roce 2014 již její druhý svazek.

Zobrazuji položky: 1 až 1 z 1
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80