Tituly autora Yrsa Sigurdardóttir

Sledovat autora

Yrsa Sigurdardóttir(* 24. srpna 1963)

Yrsa Sigurdardóttir je islandskou spisovatelkou, autorkou detektivek a knih pro děti. Narodila se v Reykjavíku, kde v roce 1983 maturovala na gymnáziu. Poté na islandské univerzitě vystudovala stavební inženýrství a ve studiu pokračovala na Concordia University v Montrealu. Zde roku 1997 získala akademický titul Master of Science.
Po studiu pracovala jako inženýrka a jako technická vedoucí pro elektrárenský projekt v Islandu, kde v odlehlém táboře během volného času v roce 1998 začala psát knihy.
V současné době žije se dvěma dětmi a manželem v Seltjarnernes u Reykjavíku a živí se jako inženýrka a spisovatelka zároveň.
Její detektivky se proslavily po celém světě. Kniha Poslední rituál byla přeložena do více jak třiceti jazyků a co se týče prodejnosti, byla dokonce úspěšnější než knihy Dana Browna.
Roku 2010 byla za svou knihu Mrazivé světlo nominována na cenu společnosti The Private Eye Writers of America.
V současné době bylo u nás vydáno již 7 detektivních románů a napsala také už 5 knih pro menší čtenáře. Za dvě z dětských knih dokonce dostala islandské ocenění za literaturu.
Charakteristickým prvkem detektivek Yrsy Sigurdardóttir je nějaké dávné tajemství a, co se týká jejích prvních pěti knih, pak také postava advokátky Tóry Gudmunsdottir. Kromě toho mají knihy této autorky osobité kouzlo také díky specifickému islandskému prostředí, do nějž jsou příběhy zasazeny.

Zobrazuji položky: 1 až 13 z 13
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80