Knižní web

Tituly autora Jimi Hendrix

Sledovat autora

Hendrix Jimi

Jimi Hendrix (1942–1970) se narodil v Seattlu a pocházel ze šesti dětí. Když se rodiče rozvedli, putoval chlapec po příbuzných, s otcem však celý život udržoval pravidelný kontakt. Hendrix nedokončil střední školu, nějakou dobu pracoval, posléze vstoupil do armády, ale po necelém roce byl propuštěn.
Ve svých dvaceti letech se začal naplno věnovat hudbě, avšak obrat v jeho kariéře nastal až v Londýně, kam přesídlil roku 1966. Při vystoupeních oslňoval brilantní technikou, proslavil se excentrickými kousky na jevišti a šokoval i výstředním životním stylem, který se nesl v duchu uvolněné atmosféry šedesátých let. Jeho evropská popularita se posléze přelila i na americký kontinent a Hendrix byl vyhlášen nejlepším umělcem pop-music roku 1967. Nezapomenutelné bylo i vystoupení ve Woodstocku roku 1969.
Jeho náhlá smrt v roce 1970 vyvolala řadu spekulací, s největší pravděpodobností se neúmyslně předávkoval léky. Navzdory krátké kariéře je Jimi Hendrix, který neuměl noty a na kytaru hrál levou rukou, dosud mnohými považován za nejlepšího rockového kytaristu všech dob.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.