Knižní web

Tituly autora Jozef Karika

Sledovat autora

Jozef Karika (*1980)

Jozef vystudoval historii a filozofii, pracoval jako historik a poté televizní redaktor. Zaměřoval se zejména na politické a investigativní reportáže. V současnosti je zaměstnán jako manažer v regionální samosprávě.
Je držitelem Ceny Literárního fondu za publicistiku a několika dalších novinářských a literárních ocenění. Na Slovensku a v Česku vydal mj. knihy Zóny stínu (2005), Magie peněz (2007), K. P. M. P. Z. (2007) a Brány meonu (2009), v britsko-americkém nakladatelství Immanion Press soubor esejí Liber 767 vel Boeingus (2009). Povídky publikoval v literárním magazínu Rak a v časopise Fantázia, některé texty pak v amerických antologiích The Best of Konton a Manifesting Prosperity. Román Ve stínu mafie (2010) se stal jedním z nejprodávanějších a nejdiskutovanějších titulů na slovenském trhu, vyšlo i jeho pokračování Ve stínu mafie II – Čas dravců..
Svými texty rád provokuje, přičemž často balancuje na hranici únosnosti. Kvůli kontroverzním a politicky nekorektním názorům byl zakázán jeho blog na internetových stránkách jistého známého slovenského deníku.

Zobrazuji položky: 1 až 11 z 11
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80