Knižní web

Tituly autora Carolina Orsini

Sledovat autora

Carolina Orsini (*1972)

Carolina je kurátorkou exponátů mimoevropského původu ze sbírky užitého umění Městského muzea v Miláně, umístěné na zámku Sforzesco. Téměř celé desetiletí se věnuje terénní vědecké práci v peruánských Andách, kde se v rámci italské Archeologické a antropologické mise podílí na vedení projektu "Antonio Raimondi", ve spolupráci s italským Ministerstvem zahraničí a několika peruánskými institucemi.
Absolvovala obor "Historie a civilizace předkolumbovské Ameriky" na univerzitě v Bologni, získala diplom v oboru archeologie na Alta Scuola per i Beni Culturali della Scuola Normale Superiore v Pise a na základě doktorandské práce věnované archeologii peruánského údolí Chacas obdržela na boloňské univerzitě titul PhD. Byla zapsána do národního registru peruánských archeologů a je členkou týmu italských odborníků, kteří se podílejí na projektu bruselské Akademie věd, nazvaném Corpus Americanensium Italicum.
V posledních letech spolupracovala s mnoha italskými i zahraničními muzei, kde působila jako hostující badatelka a odborná poradkyně při realizaci výstav s amerikanistickou tematikou. Sama organizovala výstavy věnované mimoevropským kulturám, které se konaly na zámku Sforzesco. Carolina Orsini je autorkou řady vědeckých článků o kultuře původních obyvatel Ameriky i monografií o předkolumbovských kulturách Peru.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.