Knižní web

Tituly autora Daniele Vitali

Sledovat autora

Daniele Vitali (*1948, Bologna)

Na univerzitě v Bologni vystudoval Daniele v roce 1972 obor etruskologie a v roce 1984 získal doktorský titul. Od roku 1998 je na univerzitě v Bologni profesorem prehistorie a protohistorie v rámci péče o kulturního dědictví. Je členem UMR 8546 CNRS (Ecole Normale Supérieure, Paříž), členem-korespondentem etruských a italických studií na Institutu italské prehistorie a protohistorie a řídí Archeologické muzeum L. Fantiniho v Monterenziu.
Daniele Vitali přednášel a vedl semináře z keltsko-italské archeologie na předních evropských univerzitách a organizoval několik mezinárodních konferencí. I nadále řídí archeologické vykopávky na keltských nalezištích v Monte Bibele (od roku 1978), Monterenzio Vecchio (od roku 2000) a v Albinii u Orbetella (od roku 2001).
Od roku 1989 vede tým boloňské univerzity při Centre Archéologique Européen du Mont Beuvray, který se podílí na vykopávkách v Bibracte, a od roku 2005 stojí v čele týmu boloňské univerzity, který se účastní maďarsko-francouzsko-italských vykopávek na nalezišti na Velké maďarské nížině.
Působil jako odborný poradce na mezinárodní výstavě "Keltové", jež se konala v benátském Palazzo Grassi v roce 1991. Daniele Vitali je autorem osmi odborných a populárně naučných publikací.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.