Tituly autora Sophie Hannah

Sledovat autora

Sophie Hannah

Sophie Hannah je úspěšná britská básnířka, nominovaná například na cenu T. S. Eliota, a především prozaička, jejíž romány jsou vydávány v 32 jazycích a 51 zemích. Je autorkou několika knih pro děti, mezinárodní renomé jí však vydobyly především psychothrillery.
V žánru debutovala roku 2006 právě Pusinkou (Little Face), jíž se okamžitě prodalo více než 100 000 kusů a v níž se poprvé objevili detektivové Simon Waterhouse a Charlie Zailerová. Za román The Carrier, osmý titul z volné série s touto dvojicí, která vystupuje i ve Ztrátách a lžích (Hurting Distance 2007, česky Ikar 2015), získala autorka v roce 2013 britskou National Book Award za nejlepší thriller roku.
Doslova literární bombou a knižní událostí roku 2014 se však stalo uveřejnění románu Sophie Hannah Vraždy s monogramem, který vyšel současně v 28 jazycích v 50 zemích. V něm se poprvé (a podle všeho ne naposledy) se svolením dědiců v novém příběhu vrátila nejznámější postava „královny zločinu“ Agathy Christie – legendární belgický puntičkář Hercule Poirot.

Zobrazuji položky: 1 až 5 z 5
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80