obchodnik

Tituly autora Stanislav Grof

Sledovat autora

Stanislav Grof (* 1. července 1931, Praha)

je americký psychiatr a psycholog českého původu, autor psychologické literatury.
Autor se narodil v České Třebové, vystudoval vysokou školu mezi 40. a 50. roky dvacátého století. Jeho snem bylo, stát se psychoanalytikem díky Freudova Úvodu do psychoanalýzy. Začal proto pracovat ve Výzkumném ústavu psychiatrickém v Praze Bohnicích, pod vedením doc. Roubíčka. V rámci výzkumu obdržel zásilku LSD, které vyzkoušel sám na sobě. Účinky drogy ho fascinovaly, proto začal studovat použití psychotropních látek v jiných kulturách a náboženství.
V roce 1967 odešel díky stipendiu do USA, kde se zúčastnil mnoha významných projektů, a po roce 1968 se rozhodl v Americe zůstat. Přestěhoval se do Kalifornie, oženil se, a spolu s manželkou vyvinuli holotropní dýchání.
Po roce 1989 se několikrát vrátil do České republiky, věnuje se psaní knih o psychologii, mystice, kulturologii, filosofii, psychospirituální krizi a medicíně.
Získal několik ocenění, mimo jiné i cenu VIZE 97 manželů Dagmar a Václava Havlových.
Stanislav Grof napsal mnoho knih, mezi nimi například: Psychologie budoucnosti, Kosmická hra – Zkoumání hranic lidského vědomí, Lidské vědomí a tajemství smrti, Holotropní dýcháná, Nové perspektivy v psychiatrii a psychologii, LSD Psychotherapy, Za hranice mozku.

Zobrazuji položky: 1 až 7 z 7
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80