Tituly autora Lucy a Stephen Hawkingovi

Sledovat autora

Stephen Hawking

Stephen Hawking v roce 1963 onemocněl amyotrofickou laterální sklerózou a lékaři mu předpovídali dva roky života. I přes svůj zhoršující se zdravotní stav Hawking pokračoval ve vědecké kariéře a z pozice výzkumníka se propracoval až ke stálému členství univerzity Gonville and Caius College v Cambridge. V letech 1979 až 2009 zastával pozici Lukasiánského profesora matematiky a teoretické fyziky, jejímž prvním nositelem byl Isaac Newton. Od roku 2009 je Hawking ředitelem výzkumu na Fakultě aplikované matematiky a teoretické fyziky. Profesor Hawking obdržel desítky čestných diplomů a roku 1982 získal Řád britského impéria. Je členem Královské společnosti, členem americké Národní vědecké akademie, nositelem královnina Řádu společníků cti a vítězem Ceny za základní fyziku pro rok 2013.


Lucy Hawkingová

Lucy Hawkingová vymyslela sérii Jirkových dobrodružství. Spolupracuje s předními vědeckými kapacitami, mezi které patří i její otec Stephen, aby přiblížila vědu mladým čtenářům. Je bývalou novinářkou s bohatou zkušeností z britských deníků. Dnes o Jirkovi a jeho eskapádách přednáší publiku po celém světě.


Garry Parsons

Garry Parsons ilustroval všechny čtyři knížky o Jirkovi a vedle toho také celou řadu dalších dětských knih, jako například The Dinosaur That Pooped Christmas, The Dragonsitter nebo knihy Dicka King-Smithe. Věnuje se také ilustracím do novin, časopisů a reklam.

Zobrazuji položky: 1 až 4 z 4
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80