Knižní web

Tituly autora Alberto Bertolazzi

Sledovat autora

ALBERTO BERTOLAZZI, MARCELLO BERTINETTI, ANTONIO ATTINI

ALBERTO BERTOLAZZI
Alberto Bertolazzi, narozený roku 1961, vystudoval filozofickou fakultu na univerzitě v Pavii. Po krátkém období věnovaném učitelskému povolání začal tento vášnivý cestovatel a pozorovatel přírody spolupracovat s některými významnými novinami, například s deníky La Repubblica, La Stampa, Il Giornale Nuovo, Il Piccolo di Trieste, Il Giorno, a s časopisy Meridiani, Sestante, Panorama. Byl redaktorem a později šéfredaktorem časopisu Notizia Oggi. Pro nakladatelství White Star připravil svazky Lisabon (1997), Portugalsko (1998), Země (2004) a spolupracoval na redakčním zpracování textů v mnoha dalších publikacích přírodopisného zaměření.

MARCELLO BERTINETTI
Marcello Bertinetti se narodil ve Vercelli roku 1952. Byl italským a mezinárodním šampionem v šermu kordem a jako člen italského reprezentačního týmu se roku 1976 zúčastnil olympijských her v Montrealu. Vystudoval strojírenskou fakultu a získal titul inženýra, potom se začal zajímat o fotografování a roku 1978 se stal fotografem na volné noze. Pracoval pro nejprestižnější světové časopisy, jeho exkluzivní reportáže zveřejnily například National Geographic, Geo, Newton - Japan, Paris Match, Figaro, Airone a Stern.
Spolupracuje s nejznámějšími fotografickými agenturami: Rapho, Photo Researchers, Focus a Pacific Press Service. Je autorem mnoha úspěšných fotografických publikací, z nichž připomeneme knihu New York, vydanou roku 1982 v několika zemích. V poslední době vydal svazky Horovo oko a Výška letu nad Egyptem, které byly přeloženy již do dvanácti jazyků. Roku 1984 založil s Valerií Manferto De Fabianis nakladatelství White Star, a tak přičlenil ke své práci fotografa také činnost editorskou.

ANTONIO ATTINI
Antonio Attini, narozený v Turíně roku 1960, je autorem mnoha reportáží z Evropy, Afriky, Asie i Ameriky, které publikoval v prestižních světových časopisech, zaměřených na cestování. Od roku 1989 spolupracuje s nakladatelstvím White Star, pro které připravoval fotografickou podobu četných svazků, zařazených do edic Grandangolo (Širokoúhlý objektiv), Il mondo dal cielo (Svět shora), I Luoghi e la Storia (Místa a dějiny). Byl také spoluautorem mnohých dalších významných publikací. Od roku 1994 patří mezi význačné členy uznávaného klubu Kodak Gold Circle. V posledních letech se věnuje leteckým fotografiím, jako fotoreportér létal nad Amerikou, Evropou i Afrikou. Jeho publikace Irsko viděné z nebe, Amerika viděná z nebe, Chicago viděné z nebe, Havaj viděná z nebe, Letem nad New Yorkem, Letem nad San Franciskem a Výška letu nad Irskem - všechny vydané v nakladatelství White Star - již byly přeloženy do deseti jazyků.

Zobrazuji položky: 1 až 1 z 1
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80