Knižní web

Tituly autora Macková Tracy, Citrin Michael

Sledovat autora

Tracy Macková (*1968)

Tracy absolvovala anglistiku a dějiny umění na University of Pennsylvania ve Filadelfii a zprvu se živila doučováním španělštiny. Upozornila na sebe zejména zadumanou prózou Birdland (Ptačí země, 2003) o bezprizorní mládeži v nelítostném New Yorku, která vybojovala řadu amerických literárních a knihovnických poct v oblasti prózy pro dospívající. Pozornosti kritiky se těšila i její prvotina Drawing Lessons (Hodiny kreslení, 2000) o dívce traumatizované rozpadajícím se vztahem rodičů. Autorka, náruživá jogínka a horolezkyně,v současnosti působí jako nakladatelská redaktorka.

Michael Citrin (*1964)

Její manžel Michael vystudoval Ohio Wesleyan University v Delawaru a pracuje jako advokát. Šest desítek klasických případů Sherlocka Holmese, jejichž kriminalistické a právní aspekty bedlivě studuje už od dvanácti let, ho inspirovalo při volbě povolání a nasměrovalo ho i ve sběratelských zálibách.
Ve volném čase je nadšeným propagátorem odkazu Velkého detektiva. V suterénu domu v městečku Great Barrington ve státě Massachusetts, kde bydlí se ženou, dcerou a synem, vybudoval dokonce soukromé muzeum pietně zachycující Holmesův viktoriánský příbytek se všemi pátračovými relikviemi.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.